2018Udsen  

 

 

 

   
 

Remembrance in blue  3. – 25. februar 2018

 

Udstiller: Anne Maria Udsen

Udstillingen Remembrance in blue på Toldboden i Kerteminde er en moderne memento mori, en approach til livet. Her kan opleves et bredt udsnit af Udsens værker fordelt på to etager i byens fine og ældste bygning fra omkring år 1590, da byen fungerede som havneby for Odense.  Malerierne kan opleves som mentale landskaber, som bevæger sig i grænselandet mellem det figurative og det abstrakte univers. Livets cyklus med fødsel, vækst, alder och død er tråde som løber gennem kunsten.

           
             Billed13    
           

Anne Maria Udsen benytter legetøj til at omskrive bl.a. barndommens magtforhold i en tidligere serie Dysten. Helt nye værker vises fra serien Pupa Libera, hvor Udsen maler efterladenskaberne efter insekten, når den dør og opskalerer et stykke af naturen, der normalt ikke fanger vores opmærksomhed. Gennem serien Genesis søger Udsen at skabe dialog og rejse spørgsmål til anvendelse af genteknologi til at ændre på naturens orden, som vi ofte oplever som skønhedens kilde.

           
             Billed13    
           

Anne Maria Udsen hører motivisk til en generationen af malere, der tager livtag med realismen, dog uden at man helt kan sætte hende i bås. Hun mestrer de traditionelle teknikker, som hun fornyer på en helt egen, personlig og raffineret måde. Billederne er bygget op af mange transparente lag for at skabe en dybde og tredimensionalitet i olien, som hun ofte mixer med dekomponeret bladmetal. ”Alkymiske” eksperimenter bliver til spor, revner og erosioner i metallet, som spor af menneskelig væren.

”Kunsten visualiserer noget, der hele tiden flygter eller følger os som en skygge.” Anne Maria Udsen  

           
             Billed13    
           

Om Anne Maria Udsen:

Anne Maria Udsen er en dansk billedkunstner fra Århus, som har bosat sig på Österlen i Skåne efter 25 år i København. Udsen debuterede fra ”Den Frie” i København i 1995 og fra Royal Academy of Arts i London i 2001 og har udstillet bl.a. på Grand Palais i Paris, Vejle Kunstmuseum og nu også aktuel på Vestjyllands Kunstmuseum, Janusbygningen i Tistrup.

 
 


Nedenstående artikel er forfattet af Kim Jørstad og er venligt stillet til rådighed af Kjerteminde Avis:

 
 

Toldboden

Strandgade 3
5300 Kerteminde

Tirsdag - Søndag kl. 12 - 16

Fri entré

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Kunstportal Fyn

FB-FindUsonFacebook-online-72

Toldboden

Søg på sitet