700 plakat 

 

Bronze, granit og marmor møder olie i Toldboden, 

Strandgade 3, 5300 Kerteminde,

4. februar til og med 26. februar, 2017.

 

Camilla West og Jens Ingvard Hansen

Camilla Wests store billeder er stærkt personlige fortolkninger af landskaberne omkring hende, malet frem med særligt blik for dynamikken i naturen og de skiftende belysninger. Camilla Wests værker ligner noget, der er lavet i en bevægelse. Hurtigt. Og uhyre sikkert. Det er ligger mange timer bag hver eneste streg på lærredet om end den enkelte streg kun er på vej i et split sekund.

                                                   

 

 

Skulptøren og billedhuggeren Jens Ingvard Hansen, der er født og opvokset på Tåsinge, men har atelier og værksted i Rynkeby, udstiller et bredt udvalg af sine nyere nonfigurative værker. Vægten er lagt på de mindre formater, hvor kunstneren bygger på enkle geometriske figurer, der gennem brug af dybe udskæringer og vridninger får liv og bevægelse.

 

                                    

 
Der er fernisering lørdag den 4. februar, kl. 14.-16.

 

Kjerteminde Avis viderebringer her indtryk fra fernisering, og vi har fået lov at låne. Læs med her:

HARMONISK FORSKELLIGHED
Kerteminde Kunstforening viser igen en fornem sans for at bringe vidt forskellige kunstarter sammen og alligevel at være i stand til at præsentere en meget harmonisk udstilling.
Kunstnerne i Toldboden i februar er Jens Ingvard Hansen og Camilla West. Hvor førstnævnte boltrer sig med granit og bronze, så udtrykker Camille West sig i olie.

Det lyder meget forskelligt, og det er det også.
Hvor nogle af Camilla Wests værker ser ud som om de er skabt på et splitsekund eller to, så er det åbenbart, at Jens Ingvard Hansen må have brugt utallige timer på at skabe
organiske bløde former ud af sine hårde råmaterialer.
Så kan man så fundere over, om ikke Camille West har lagt utallige timer i at lære sig den kunst, som nu får karakter af et flygtigt indtryk af et storslået landskab.

Uanset udtryksformer, så har de to kunstnere meget til fælles. De runde organiske former genfinder man både hos West og Ingvard Hansen.
Den meget harmoniske og forskelligartede udstilling er at se på Toldboden fra i dag den 4. februar, hvor et stort antal gæster havde valgt at lægge vejen forbi til ferniseringen.
Ved samme fernisering benyttede bestyrelsesmedlem Mogens N. Pedersen lejligheden til at levere et lille, kommercielt indslag, som han kaldte det.
Kerteminde Kunstforening skal meget gerne øge sit medlemstal fra de nuværende beskedne 115. – Der burde være basis for det i en by og en kommune, hvor kunsten spiller en stor rolle, mente han.
Udstillingen fortsætter til den 26. februar og kan sess tirsdag - søndag kl. 12 - 16.

Kim Jørstad

Foto: Emil Andresen

 

Collage med gæster

 

Collage med Camilla West

 

Collage med Jens Ingvard

 

Fra vores helt særligt udsendte har vi modtaget følgende artikel:

GODT TILBUD FOR KUNSTINTERESSEREDE

Kerteminde Kunstforening har besluttet at gøre lidt ekstra for at få nye medlemmer ind i foreningen.
Det sker med et godt tilbud om, at medlemmer kan købe kunst med en rabat på 15 % fra foreningens udstillinger.

Inge Maigaard, formand for Kerteminde Kunstforening, glæder sig over et veloverstået år i kunstforeningen, hvor et ekstraordinært salg af to værker af Anne Bjørn til Statens Kunstfond, udvalget for kunsthåndværk og keramik, for i alt 100.000 kr., betød at kunstforeningen fik en meget flot økonomi.
– Vi besluttede, at det skulle komme medlemmerne til gode, og derfor indkøbte vi kunst for 46.000 kr. som blev udloddet blandt medlemmerne, forklarer Inge Maigaard. Til sammenligning var det mere, end Svendborg Kunstforening med otte gange så mange medlemmerne kunne præstere.
Udlodningen af kunst er en fordel, som får mange til at melde sig ind i kunstforeningen. Mange, men slet ikke nok. Kontingentet fra de godt 100 medlemmer er slet ikke nok til at sikre foreningens økonomi, siger Inge Maigaard.
– Salget af kunst på udstillingerne er helt afgørende for os, og det går da heldigvis også godt.
Det tror jeg skyldes den linje, vi har lagt med udstillinger af høj kvalitet med gode, anerkendte og seriøse kunstnere.
Der er jo mange tilbud for kunstinteresserede, og derfor er det helt afgørende, at vi har lagt vores egen helt klare stil.

Bestyrelsen i kunstforeningen har imidlertid sat sig for, at medlemstallet skal hæves.
Derfor har de besluttet at indføre en ny medlemsfordel, så medlemmer kan købe kunst fra udstillingerne i Toldboden med 15 %’s rabat.
Det vil fx kunne ske fra den udstilling der åbner lørdag den 4. februar i Toldboden. De udstillende kunstnere er Camilla West og Jens Ingvard Hansen.

Kim Jørstad

 

 

© Kerteminde Kunstforening