Remembrance in blue  3. – 25. februar 2018

 

Anne Maria Udsen

Udstillingen Remembrance in blue på Toldboden i Kerteminde er en moderne memento mori, en approach til livet. Her kan opleves et bredt udsnit af Udsens værker fordelt på to etager i byens fine og ældste bygning fra omkring år 1590, da byen fungerede som havneby for Odense.

Malerierne kan opleves som mentale landskaber, som bevæger sig i grænselandet mellem det figurative og det abstrakte univers. Livets cyklus med fødsel, vækst, alder og død er tråde som løber gennem kunsten.

Anne Maria Udsen hører motivisk til en generation af malere, der tager livtag med realismen, dog uden at man helt kan sætte hende i bås. Hun mestrer de traditionelle teknikker, som hun fornyer på en helt egen, personlig og raffineret måde. Billederne er bygget op af mange transparente lag for at skabe en dybde og tredimensionalitet i olien, som hun ofte mixer med dekomponeret bladmetal. De "alkymiske" eksperimenter bliver til spor, revner og erosioner i metallet.

    
      Residuum - something remaining
  Residuum - something remaining
     
      Residuum - something remaining II
  Residuum - something remaining II
     

Helt nye værker vises fra serien Residuum - something remaining, hvor Udsen maler efterladenskaberne efter insektet når det dør og opskalerer et stykke af naturen, der normalt ikke fanger vores opmærksomhed. Gennem serien Genesis søger Udsen at skabe dialog og rejse spørgsmål til anvendelse af genteknologi til at ændre på naturens orden, som vi ofte oplever som skønhedens kilde. Anne Marie Udsen benytter legetøj til at omskrive bl.a. barndommens magtforhold i serien Dysten.

”Kunsten visualiserer noget, der hele tiden flygter eller følger os som en skygge.” Anne Maria Udsen 

    
      UnderHuden03
  Under huden  
     
     
  Under huden (udsnit)  

 

    
     
  Dysten / Outwit
    
    Tempelhund
  Tempelhund

Om Anne Maria Udsen:

Anne Maria Udsen er en dansk billedkunstner fra Århus, som har bosat sig på Österlen i Skåne efter 25 år i København. Udsen debuterede fra ”Den Frie” i København i 1995 og fra Royal Academy of Arts i London i 2001 og har udstillet bl.a. på Grand Palais i Paris, Vejle Kunstmuseum og nu også aktuel på Vestjyllands Kunstmuseum, Janusbygningen, i Tistrup.

 
 


Nedenstående artikel er forfattet af Kim Jørstad og er venligt stillet til rådighed af Kjerteminde Avis:

 
     
  Venligst udlånt af Kjerteminde Avis  
  Venligst udlånt af Kjerteminde Avis  

© Kerteminde Kunstforening