7. november - 29. november

Fernisering 7. november kl. 14:00 

NB: Grundet COVID-19: Af hensyn til alle og for at undgå misforståelser må der maks. være 10 besøgende i Toldboden.

Alle skal selvfølgelig bære mundbind og spritte sig af især ved ankomst.

Udstillingsåbningen følger disse regler, og som følge deraf vil der være servering udendørs.

 

 

   

Jeg er optaget af "det sete".

Det er en blanding af dissektion og opbygning, distance og nærhed til naturen jeg søger.

Jeg tror, at der i dette ligger en urgammel måde at forholde sig på, når man sesr tingene som tegner og gennem sin tegning ser det, man ellers ikke ser. På denne måde ønsker jeg som billedkunstner på min egen måde at forholde mig til ting, som altid har været i verdeen, og som der altid har været mennesker, der absolut måtte tegne.

Anne Marie Frank

 

          

Det fysiske arbejde med stenen, der ofte kan være anstrengende, larmende og beskidt, tiltaler mig - stenen er på en gang hård og genstridig og fantastisk skrøbelig, modtagelig og eftergivende.

At lave skulpturer i sten betyder at borthugge eller bortskære masse for at tilnærme sig den endelige form - modsat opbygning i f.eks. ler, hvor man hele tiden lægger til formen, så den vokser. Der er derfor noget definitivt over det at arbejde med sten, beslutninger får afgørende betydning og står ikke altid til at ændre. Hvad der en gang er hugget af, kan ikke senere lægges til.

Mine skulpturer bliver til på baggrund af skitser på et stykke papir, som modeludkast eller som udslag af nogle konsekvente afskæringer på en sten, som så at sige sætter skulpturen i gang igennem den række af nye beslutninger, der skal træffes.

Jeg arbejder med stramme former, der giver spænding og energi til skulpturen og bearbejder overfladerne, så stenens karakter fremhæves. Den slebne overflade lukker sig om formen og skulpturen "bliver sig selv".

Erling Janum

 

 

 

 

 

 

© Kerteminde Kunstforening