Merethe Bloch og Peter Tybjerg
Udstillingen fortsætter til den 30. november.

Åbent tirsdag-søndag kl. 12 – 16.
På søndagene den 23. og 30. november vil de to kunstnere selv passe udstillingen i Toldboden. Her er der gode muligheder for at få en snak med dem om deres værker.

MeretheBlochSkaal

Merethe Bloch - Skål

I rundt regnet 30 år havde keramiker og billedhugger Peter Tybjerg Kerteminde og Hindsholm som base. Så drog han vestpå til keramikmuseet Grimmerhus og siden til Assens, hvor han bor nu. Men den 1. november er han tilbage i Toldboden, som han selv var med til at starte som udstillingssted. Peter Tybjerg udstiller sammen med sin hustru keramiker Merete Bloch.

– Jeg var i Sydafrika flere gange i slutningen af 60’erne, fortæller Peter Tybjerg. – Det var i forbindelse med en opgave for Danida, og da jeg kom hjem, skulle jeg have mine varer fortoldet på Toldboden. På den måde lærte jeg bygningen at kende, og da tanken om et udstillingssted i Kerteminde opstod nogle få år senere, foreslog jeg Toldboden. Det blev heldigvis en realitet efter en underskriftindsamling, der skulle vise byrådet, at der var opbakning til idéen. Så vidt Peter husker lykkedes det at samle 4-500 underskrifter.

Tilbage til Toldboden
Lørdag den 1. november vender Peter Tybjerg tilbage til Toldboden for at udstille sammen med sin hustru, Merete Bloch, der ligeledes er keramiker, og som i øvrigt på linje med Peter Tybjerg har 50 års jubilæum inden for faget. Det er altså på en måde en slags dobbelt jubilæumsudstilling, smiler Peter Tybjerg.

Udstillingen, der strækker sig over hele november måned vil vise et bredt udvalg af de to kunstneres værker.

Peter Tybjerg er især kendt for sine skulpturelle krukker. Merethe Bloch er tredjegenerationskeramiker, idet både hendes far og hendes farmor var kendte danske keramikere. I Merethe Blochs mangeårige virke som keramiker har hendes værker bevæget sig imellem at være funktionelt kunsthåndværk og frie, skulpturelle værker. Efterhånden har selve anvendelsen fået mindre betydning.

I Merethe Blochs værker opstår der ofte et raffineret spil og en spænding mellem på den ene side de mørke sort-grå nuancer og de dybe, varme mørk-røde farver, og på den anden side de spættede og matte overflader.

Peter-Tybjerg-Hjertekrukke1

Peter Tybjerg - Hjertekrukke

Udstillingen har åbent hver dag kl. 12 til 16. På søndagene den 2., 9., 23. og 30. november vil de to kunstnere selv passe udstillingen i Toldboden. Her er der gode muligheder for at få en snak med dem om deres værker.

© Kerteminde Kunstforening