HALLOFOTEN "Ude og Hjemme"

Kunstnergruppen Hallofoten: Hardy Brix, Annette Fausø, Bøje Prejsler Hansen og Anne Østergaard arbejder alle med at finde udtryk, der kan formidle deres sansninger af, hvor de er eller har befundet sig. Gruppen har taget navn efter et ophold i kunstnerhuset i Svolvær på Lofoten i 2007.
De fire kunstnere er meget forskellige i deres udtryk og tilgange til kunstnen, og denne forskellighed virker befordrende for arbejdsiveren og glæden ved at dele arbejdsdage i perioder.

Annette Fausø - Akryl på lærred

Annette Fausø 125x 154 akryl pa lærred JPG

Hardy Brix har gennem mange år set og oplevet Arktis og har med stor følsomhed malet de transparente oliemalerier, som gengiver både dramaet og styrken i landskabet.
HardyBrixArktiskLandskab

Annette Fausø har stilsikkert valgt at komponere sine billeder ud fra udvalgte steder i sin nærhed og har her sat fokus på "det hjemlige".

Annette Fausø - Akryl på lærred

Annette Fausø 90x130cm akryl pa lærred

Bøje Prejsler Hansen har set de forunderlige fisk, der gemmer sig i havet og har formidlet denne oplevelse i koloristiske abstraktioner. Vegetationen over vandet har også inspireret Bøje til forenklede kompositioner.

BoejePHansen-

Anne Østergaard har gennem mange år opholdt sig en periode i vinterhalvåret på Lofoten for at male fugle og landskaber. På Svalbard var hun optaget af de flyvende bramgæs, der også er malet i akvarel.

AnneOestergaard-

© Kerteminde Kunstforening