Billede fra ferniseringen den 31. januar 2015. Som sædvanligt var det en velbesøgt begivenhed, og begge kunstnere benytter lejligheden til at give en kort introduktion til deres værker.

frsfeb2015

 

Udstillingen kan ses i Toldboden tirsdag-søndag kl. 12 - 16


Malerier og lithografier
Mette Mailund Strong er uddannet grafiker og billedkunstner og har siden 1992 arbejdet professionelt som billedkunstner. Hun har udført adskillige opgaver i både privat og offentligt regi.
Mette Mailund Strongs rytmiske og farverige klangbilleder bygger på arbejdsmetoder, der er baseret på lasurteknikker, brugt i det 17 årh. Det gør hendes værker unikke og enestående.
Inspirationen til billederne kommer fra mange forskellige kulturer og tidsperioder, og hun blander de gamle klassiske mønstre og ornamenter med gentagelser og ornamentik fra det moderne liv. Her finder vi bl.a. fragmenter af murværk, printplader, dækspor og målebånd. Med deres sammensmeltning af ornamentik, hverdagsobjekter og genkendelige tegn bliver billederne symboler på mønstre og gentagelser, både de banale og trivielle og de allerstørste af livets og universets rytmer.
Det er en musikalsk, poetisk leg i farver og former med sammensætninger, modsætninger, gentagelser og rytmer i billederne.
I udstilingen kan ses malerier og lithografier samt mindre værker på papir i forskellige materialer.

Square Dance

Finn Thrane
Punktnedslag. En retrospektiv udstilling
Udstillingen på Toldboden er, som titlen antyder, punktnedslag i 50 års alvorlig leg med fotografiet. Teknisk placerer det hovedvægten i det analoge fotografi med diapositivet som platform for farvestudierne og intensivt mørkekammerarbejde som forudsætning for det sort/hvide billede. Ingen photoshop, men masser af manipulation, så sandt som fotografiet ikke er virkelighed, men behøver den bearbejdning, der gør den gådefuld og (med lidt held) til kunst.
Skiftende epoker i Finn Thranes liv har ført til fotografi i vekslende genrer, fra landskabsfotografi over regulære kunstnerportrætter til selvportrætter og maske-serier, hvor undersøgelsen af menneskets fluktuerende identitet vokser til en passioneret opgave for nysgerrigheden. Og som en aktuel hilsen til de skræmmende prognoser for klimaændringernes indflydelse på havstigningerne og de stadig mere udbredte oversvømmelses-katastrofer medtages også udvalgte dele af den "Atlantis"-serie, som i efteråret 2013 var udstillet på Naturama i Svendborg.

92-årige Sigurd Swane i Malergårdens have

92-årige Sigurd Swane i Malergårdens have

Finn Thrane, f. 1939, blev cand. mag. i dansk og filmvidenskab i 1971 og underviste ved Askov Højskole 1972-85. I de år udvikledes interessen for fotografiet, og Charlottenborg på Kgs. Nytorv blev en tilbagevendende platform for synliggørelse, ligeledes Filosofgangen i Odense og kunstmuseerne i Ribe og Vejen. I perioden 1985-2007, hvor Thrane igangsatte og ledede Museet for Fotokunst, Brandts, gik hans egen kunstneriske karriere delvis i stå. Det forhindrede dog ikke, at flere af hans værker endte i internationale samlinger, fx i Norge, Polen og USA, eller at Ny Carlsbergfondet via Odsherreds Kunstmuseum erhvervede serien med den gamle maler i haven ved Malergården, Sigurd Swane. I dag videreudvikler Thrane sin interesse for fotografiet indenfor rammerne af Mikrohøjskolen Janus på Hindsholm nordøst for Kerteminde (www.mikrohøjskolen.dk).

© Kerteminde Kunstforening