Milena Bonifacini og Søren Jensen
"Almindelig kunst på Toldboden"

Fernisering 7.3

Ved ferniseringen den 7.marts 2015 fortalte både Søren Jensen og Milena Bonifacini om deres "almindelige kunst".
Foto: Emil Andresen.

Milena Bonifacini (f. 1963) er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi 1982-89,hvor Milena også har arbejdet som underviser 2002-10. MilenaBonifacini-Udstillingsmæssigt er det blevet til adskillige solo- og gruppeudstillinger i ind- og udland. Milenas produktion omfatter tegning, maleri på lærred, træ, pap, aluminium, voksdug, installation, keramik og fotos.

"Kunst er jo ikke almindelig, snarere tværtimod. Kunsten er at kunne vise det ualmindelige og særegne, så overskriften er til en vis grad en modsætning". Og så alligevel ikke. Søren Jensen og Milena Bonifacini har begge i deres kunstneriske praksis beskæftiget sig med det almindelige og skabt kunst på baggrund af det, man ville kalde det almindelige og dagligdags. Bonifacinis objekter og collager bevæger sig til stadighed omkring vores dagligdags verden, som f.eks. husgeråd og andre brugsgenstande, eller naturens enkle former og farver. Jensen tager også udgangspunkt i det profane med fotografiske undersøgelser af det folkelige liv på Fyn med bøgerne Fynske Vejboder og Minigolf på Fyn, eller i skulptur installationer, der består af trailere, parasoller og lyskæder.
Udstillingen på Toldboden vil reflektere begges praksis i række værker, der gør det dagligdags ualmindeligt.

MilenaB-

Søren Jensen (f. 1957) er dansk billedhugger uddannet fra Det kongelige Danske Kunstakademi i 1986 og har haft udstillingspraksis siden 1980'erne med Kniven på hovedet (1982) og Gud og Grammatik (1984). Mellem 1999 og 2006 var Søren Jensen rektor for Det Fynske Kunstakademi, i 2004 modtog han Eckersbergs Medaljen, og han er fra januar 2011 tiltrådt som formand for Statens Kunstfonds udvalg for Kunst i Det Offentlige Rum og Det Billedkunstneriske Indkøbs- og Legatudvalg.

SoerenJensen-

© Kerteminde Kunstforening