Tidligere udstillingerDialog med glas og sten

7. maj – 29. maj 2022

Dialog med glas og sten

Helle Scharling-Todd

Helle Scharling-Todd (f. 1945) er en af pionererne inden for dansk studioglas, og har arbejdet med blyglas og mosaik, men igennem årene har også eksperimenteret med andre glasformer, f.eks. sandblæst, malet og smeltet glas.

Coronakrisen fremkaldte nye temaer i hendes kunst, der af en ny serie mosaikker hvor dialog mellem mennesker eller manglen deraf er sat i centrum.

Selvom hun har boet i USA siden 1979, har hun udsmykket mere end 50 offentlige og private institutioner i Danmark og i udlandet – inkluderende otte kirker herhjemme. Bl.a. Valgmenighedskirken i Skolegade i Kerteminde. Men hendes kirkearbejder har ikke været helt uden kontrovers. I 80'erne kom hun i en større konflikt med kirkeministeriet som mente at hendes kunst var for farverig til de danske kirker. Udsmykningerne blev nu gennemført alligevel. I dag kommer folk allevegne fra, og vil giftes og døbes i kirkerne.

Helle Scharling Todd (f. 1945) er født og opvokset på Langeland. Hun rejste som ung til Italien for at lære mosaikkunst og studerede på Kunstakademiet i Ravena, Italien og senere blyglas i Krefeld, Tyskland. Efter det gik turen til Statsakademiet i Mexico City i 1968, midt i revolution og ungdomsoprør.

Hendes seneste projekter er to vægudsmykninger til en kommuneskole på et indiansk reservat i Arizona. 

Udstillingen inkluderer værker fra dialog-serien, samt tidligere mosaikker, glasarbejde, silketryk, samt en 20 minutters dokumentarfilm om hendes arbejde. Udstillingen kan opleves på Toldboden i Kerteminde frem til d. 29 maj.

Facebook: Helle Scharling-Todd

Instagram: Helle_Scharling_Todd

Hjemmeside: https://www.glassandmosaics.com/