Tidligere udstillingerI skyggen af et minde

5. marts – 27. marts 2022

I skyggen af et minde

Anna Lindgren

Til min udstilling I Skyggen af et minde kommer jeg at udstille serier af malerier hvilke er forankret i egne fotografier og erinringer, af steder og miljøer jag tilbragt tid. En serie er om min rejse til Indien 2019, en anden fra mit sommerhus i Skåne som jeg tilbragt større delen af min tid dette år og et flertal af mine rejser til nord Sverige der refererer til min barndom.

Jeg har tidligere i min praksis arbejdet med tema der jeg prøver at flette sammen drømme, erindringer og virkelighed i en historie som mimer en melankoli der antyder til det psykologiske ikke uden en absurd afvigelse i billedes komposition, men som samtidigt afspejler en følelse af tilstedeværelse.

Jeg har altid interessered mig for menneskets forbindelse til naturen og omvendt.

I min kunstnerlige praksis arbejder jeg med maleri, grafik og artist book.

Jeg arbejder i akryl og olie, som jeg med tynde laseringer lægger lag på lag på lærredet, derved lader jeg billedet stille vokse frem. I mine grafiske værker arbejder jeg til dels med monotypi, der jeg omvendt vasker/tørrer frem billedets figuration, i artist book tillader jeg mig en blanding af materiale og metode.

Jeg er født 1962 i Ludvika, Sverige og har boet i København siden 1989. Jeg debuterede 1995 på KE (Kunstnerenes Efterårsudstilling) i København og har siden udstillet på mange Gallerier og Museer i og udenfor Danmark.